Skip to main content

Veelgestelde vragen

Vloeren

1. Is een houten vloer geschikt voor vloerverwarming?

Wanneer u een houten vloer met vloerverwarming wilt, moet u rekening houden met een aantal zaken. Niet elke houten vloer is namelijk geschikt voor vloerverwarming. Dit komt doordat het rendement van de vloerverwarming mogelijk wordt verlaagd door een houten vloer. Alle vloeren bij Riga met een dikte tussen de 10 en 14 mm zijn geschikt voor vloerverwarming. Voor het beste resultaat is ons advies om de vloer te verlijmen zodat de warmte door de plank gaat. 

2. Wij hebben thuis kinderen en huisdieren. Hoe goed is een houten vloer hier tegen bestand?

Of je nou een tegel, PVC of een houten vloer hebt, dit valt of staat met het onderhoud. Elke houten vloer verdient de juiste aandacht en liefde. Het is en blijft een natuurproduct met een warme uitstraling en een hoog leef comfort. Dit is met een PVC of een ceramische vloer niet te evenaren. Met onze Rubio® Monocoat olie is het onderhoud een ‘fluitje van een cent’. Door het juist onderhouden van de vloer, kunt u nog tientallen jaren genieten van dezelfde uitstraling. Bekijk hier het advies.

3. Hoeveel snijverlies / zaagverlies moet ik aanhouden.

Bij Riga vloeren en kozijnen hebben we een standaard stelregel: voor de eiken Multi planken hanteren we 7% en voor onze visgraat 10%. Dit is ten alle tijden een inschatting. Tijdens het leggen van de vloer kan het voorkomen dat dit nog iets te kort is. Een pak extra bijkopen kan natuurlijk altijd. 

4. Hoe moet ik omgaan met de ondergrond van de parketvloer?

De ondergrond waarop de parketvloer wordt gelegd dient ook aan enkele eisen te voldoen. De vloer kan worden gelegd op elke droge. schone. stabiele en vlakke ondergrond. Eventuele oneffenheden in de ondergrond van meer dan 2mm per 2 meter dienen te worden gestabiliseerd voordat de parketvloer gelegd kan worden. De vochtigheid van de ondervloer dient ook te worden gecontroleerd. De maximale vochtigheidsgraad voor de verschillende ondervloeren is: Houten vloeren: 8%. Beton vloeren: 2%. Cement-dekvloer: 1.5%. Anhydriet: 0.5%. Bij twijfel altijd even bellen met de adviseurs van RIGA: 020 486 6095 

5. Hoelang moet een houten vloer acclimatiseren?

Vaak wordt er gedacht dat een houten vloer weken moet acclimatiseren. Dit is niet waar. Wanneer de temperatuur binnen ongeveer hetzelfde is als buiten. hoeft het hout maar 1 a 2 dagen te acclimatiseren. De omstandigheden in onze opslag zijn namelijk ongeveer hetzelfde als buiten. In de herfst en het voorjaar dient er circa 3 a 4 dagen aangehouden te worden. In de winter zal de vloer afhankelijk van het temperatuur verschil tussen buiten en binnen circa 1 week moeten acclimatiseren.