Skip to main content

Wanden & Plafonds door PWR

De wandafwerking wordt verzorgd door PWR Vastgoedonderhoud. PWR is een innovatieve speler op de markt van vastgoedonderhoud. In opdracht van woningbouwcorporaties, vastgoedbeleggers, VvE’s, zorginstellingen, overheden, verzekeraars, assurantiekantoren, scholen, gemeenten, bedrijven, maar zeker ook particulieren houden zij zich bezig met het totaalonderhoud aan gebouwen en woningen.

PWR Vastgoedonderhoud groeit en is de specialist in werkzaamheden zoals planmatig onderhoud, resultaatgericht onderhoud, schadeherstel, energetisch verbeteren, schilderwerk, stucadoorswerk en behangwerkzaamheden. Door deze brede kennis is de kwaliteit dat ze leveren structureel van hoog niveau. Voor wandafwerking in uw woning bent u bij PWR aan het juiste adres. Voor een volledig beeld van PWR, bekijk dan hun website.

Bij PWR maken we gebruik van de volgende behandelingen

Stucwerk

Niet alle wanden zijn geschikt om meteen te gaan schilderen. Voor een mooi eindresultaat dienen de wanden echt egaal te zijn. Van belang is dan natuurlijk dat alle oneffenheden weggewerkt worden. Voordat er een likje verf kan worden aangebracht wil je natuurlijk wel dat het er superstrak uitziet. Ook in een nieuwbouwwoning moeten de kalkzandsteen- en betonwanden nog even goed worden aangepakt.

Wij gaan alleen voor het beste, en daarom wordt het stucwerk uitgevoerd met producten van Knauf. Deze fabrikant van gips staat voor hoogwaardige kwaliteit en producten zijn volledig op elkaar afgestemd voor een fantastisch eindresultaat. Hierop krijgt de klant zelfs de KnaufZeker prestatiegarantie met bijbehorende garanties!

Wat wordt er gedaan met stucwerk?

-- Allereerst worden de wanden voorgestreken met een specialistisch voorstrijkmiddel om een betere hechting te bewerkstelligen op de ondergrond. Een kalkzandsteen vergt namelijk een andere voorstrijk dan een betonwand en is daarom van groot belang. 
-- Hierna worden eventuele uitwendige hoeken voorzien van een kunststof of rvs-hoekprofielen om te zorgen voor mooie, rechte hoeken. 
-- Als deze voorbereidende werkzaamheden zijn gedaan kan men beginnen met het stucwerk. De stukadoor mengt de gips met water waardoor er een soort kleverige pasta ontstaat. Het stucen kan beginnen! Op een speciaal genoemd raapbord schept hij de gips en brengt dit aan op de wanden. Na een aantal uren is de gips verwerkt, afgewerkt en kan men het resultaat zien van de gemaakte meters!
-- Als laatste worden alle inwendige hoeken tussen wanden en bijvoorbeeld de wand- en plafondverbindingen ingesneden met een mes, om zo scheurvorming te reduceren. 

Sauswerk

Een mooi geschilderde wand vergt een egale ondergrond als basis. Is dit het geval? Dan kunt u hiermee aan de slag of dit door de schilder laten doen. Er wordt gebruikt gemaakt van de meest hoogwaardige producten van Trimetal (Akzo Nobel), waarmee een muurverf wordt aangebracht met een zogeheten 'schrobklasse 1' functie. Een oppervlakkige vlek is weg door met een schone doek dit licht af te nemen. 

Wat wordt er gedaan met sauswerk?

-- Allereerst worden alle wanden goed nagekeken of alle oneffenheden netjes zijn weggewerkt. Dit wordt gedaan door hier visueel goed naar te kijken en de ondergrond te beoordelen. Is dit in orde kan het sauswerk worden uitgevoerd. 
-- Voordat de kwast of roller daadwerkelijk op de wand wordt gezet plakt de schilder mogelijk nog wat dingen af met tape, plastic of papier zoals karton. Zo wordt voorkomen dat kozijnen, deuren of misschien wel het plafond niet worden geraakt en schoon blijven. Wel zo fijn natuurlijk.
-- Dan is het moment aangekomen dat er daadwerkelijk geschilderd wordt. Met een grote roller brengt de schilder de verf aan op de wanden en zorgt voor een mooi eindresultaat. De verf gelijkmatig verdelen op de wanden is hierbij belangrijk, zodat er geen strepen vormen achteraf. Bij lichte kleuren de verf al binnen 1 keer volledig dekkend zijn, bij donkere kleuren moet de schilder waarschijnlijk nog een tweede of soms zelfs een derde laag verf aanbrengen. 
-- Als de schilder klaar is wordt al het afplakmateriaal verwijderd en netjes opgeruimd. Voila!

Renovlies of Glasweefselbehang

Deze specialistische afwerking is zeer populair in nieuwbouwwoningen vanwege de reductie op scheurvorming. Althans, het niet of minder 'zichtbaar' zijn van de scheuren, dat is eigenlijk het doel van deze afwerking. Wil je een gladde en strakke uitstraling? Kies dan voor de renovlies. Liever een motief als een standaard ruit, spuitwerk of een grove visgraat? Dan kies je voor glasweefselbehang. Er is voor ieder wat wils met deze afwerking!

Wat wordt er gedaan met deze afwerking?
-- Voordat de wanden beplakt worden met renovlies of glasweefselbehang worden de wanden waar nodig geschuurd. Dit wordt gedaan met een speciale schuurstok zodat alle oneffenheden zijn weggewerkt. Met name bij renovlies (gladde afwerking) is dit heel belangrijk. 
-- Als de wanden tip top in orde zijn kan de behanger het renovlies of glasweefselbehang aanbrengen. Dit wordt gedaan door het door een lijm- of waterbak te halen zodat het gereed is om aan te brengen op de wanden. De behanger brengt het aan op de wanden en zorgt met een speciale spatel dat het er netjes strak wordt aangebracht. Overtollige stukken behang worden afgesneden en eventueel hergebruikt voor kleine stukken in het huis. 
-- Indien gewenst zorgt de behanger er voor dat alles netjes wordt afgekit bij inwendige naden en hoeken. Dit wordt gedaan met een speciale overschilderbare acrylaatkit. Hierna kan de schilder aan de slag voor de kleuren!

Spachtelputz

Spachtelputz, of ook wel sierpleister genaamd is een variant op stucwerk en wordt handmatig aangebracht op de wanden. Anders dan met stucwerk wordt spachtelputz aangebracht met een plastic spaan en zorgt voor een mooi effect in de woning. Een fantastische afwerking!

Wat wordt er gedaan met deze afwerking?

-- Net als bij stucwerk dienen de wanden te worden voorgestreken met een hiervoor geschikt voorstrijkmiddel, ook wel 'voorkwarts' genoemd. Dit zorgt voor een betere hechting en neemt de zuiging weg uit bijvoorbeeld kalkzandsteenondergronden. Daarnaast zit er ook een vuurgedroogd zandkorreltje in de voorstrijk welke voor betere hechting zorgt op betonwanden. 
-- Als de voorkwarts droog is, kan het 'spachtelen' beginnen. Spachtelputz wordt vaak in een lichte kleur aangebracht, maar kan tegen meerprijs ook op kleur gemaakt worden. Bij spachtelputz is het belangrijk om de juiste korrelgrootte te kiezen. Gangbaar zijn groottes tussen de 1,0 en 1,5 millimeter. 

Spackspuitwerk

Weleens een plafond in een nieuwbouwwoning gezien? Grote kans dat je hier spackspuitwerk op ziet zitten. De korrelige witte structuur is namelijk vaak de standaard afwerking in deze woningen en wordt aangebracht door dit machinaal op het betonnen plafond te spuiten. Uiteraard kan dit ook op de wanden.

Wat wordt er gedaan met deze afwerking?

-- Met spuitwerk is het belangrijk dat alle delen en onderdelen welke niet gespoten hoeven te worden zijn afgeplakt. Dit is een hele klus en wordt gedaan als voorbereiding op het echte werk. Met plastic of papier worden ramen, deuren, kozijnen en eventueel het plafond en vloer afgeplakt, zodat dit niet geraakt wordt tijdens het spuiten. 
-- Als dit gedaan is kan de spuiter zijn 'spackspuitmachine' klaar maken en gaan starten. Spackspuitwerk komt uit een plastic zak en bestaat uit een witte, dikke kant-en-klaar gipsproduct dat in de machine wordt gedaan. Eenmaal in de machine gaat de machine (pomp) aan en wordt dit onder hoge druk verspoten op het plafond of de wanden. Een fijne korrel wordt veel gekozen en geeft een mooi effect. 
-- Is het spuiten klaar? Dan haalt de spuiter al het afplakmateriaal weg en controleert of alles netjes is uitgevoerd. Daarna moet het materiaal uitharden tot de volgende dag. In principe geldt deze afwerking als een 'eindafwerking', maar er zijn ook mensen die hierna de wanden of plafonds nog gaan sauzen.